Някои от най-впечатляващите соло катерения

0
 

Сподели

Shares

Високият адреналин е гарантиран при соло катеренето, дори и само когато го гледате. Този тип преодоляване на даден маршрут е може би най-екстремният. Точно затова малцина са тези, които се осмеляват да се изправят сами срещу скалата.

Alex Honnold, Free solo
Снимка: brooklynboulders.com

Вижте още: Разновидности на соло катеренето

В следващите редове ще ви покажем най-впечатляващите постижения на соло катерачи през последните години. Не се учудвайте, ако настръхнете и усетите прилив на адреналин. След като видите, ще разберете, че това е възможно дори и пред малкия екран.

Ел Капитан

Навярно много от вас са чували за Алекс Хонълд и постиженията му по скалите без осигуровка. 2017 е годината, в която той реализира нещо немислимо за мнозина – соло преминаване на един от легендарните маршрути в национален парк Йосемити – Ел Капитан. Самият Хонълд определя тура като най-трудния, който е катерил досега.

Алекс Хонълд
Снимка: canyoncollective.com
Чиаро ди Луна

Чиаро ди Луна е маршрут, който е дълъг 762 м и се намира във Фицрой, Патагония. Първото солово изкачване на тура е факт през 2016 г. и то от жена – 23-годишната Брет Харингтън.

Брет Харингтън
Снимка: © BRETTE HARRINGTON
Кулата Каян

Затаете дъх, защото ще видите най-впечатляващото изкачване в градски условия. Това се случва в Дубай през 2015 г. Ален Робер успява да премине соло 75-етажна сграда за 1 час и 30 минути.

Ален Робер
Снимка: © EMMANUELLE AGUIRE

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.