Исландия: защо си струва

Струва ли си, всъщност? Иска ли питане!

0
 

Сподели

Shares

Точно така, Исландия далеч не се слави само с младия си, надъхан футболен тим (който преди няколко дни постигна исторически успех и се класира за първи път за Световно първенство!). Далечният северен остров отдавна е магнит за пътешественици от всякакъв калибър, но по-хубавото е, че с глобализирането на света и пътуванията в него, става далеч по-лесно да достигнете Исландия. Няма да бъде евтино, уви! Ще ви бъдат нужни няколко хиляди лева (няма да задълбаваме във вариантите с агенции и авиокомпании), но пък наистина ще разберете къде и за какво са отишли честно спечелените ви левове.

iceland
Северното сияние в Исландия.

Например, заради Северното сияние! Aurora Borealis може да бъде наблюдавано в Исландия доста дълго време – от септември, та чак до април. Качеството на вашето преживяване зависи както от точния момент, така и от града/местността, в който/която сте отседнали. Ще трябва да почетете или пък да се съветвате с местните, но пък си заслужава, както лесно можете да видите!

Исландия предлага просто невероятни условия за трекинг! Встрани от силните ветрове, които май винаги са си там, теренът не предлага трудности, които ще бъдат непознати за редовия европейски планинар. Едва ли ще ви бъде нужна и специална екипировка, освен ако не хванете най-студените зимни моменти. Ключивоте думи в случая са две – красота и разнообразие. Исландската природа предлага по много и от двете!

Този малък северен народ има и невероятна музика, при това не говорим само за Бьорк и Sigur Rós. Ако стигнете до Рейкявик, огледйте се за концерти в града. Независимо дали става дума за нестандартна електроника или блек метъл, групите няма да ви разочароват.

А ето как изглеждаше цветното, приказно исландско лято тази година!

Пожелаваме ви и си пожелаваме подобно пътуване. Много скоро.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.