Кои са най-абсурдните екстремни спортове

Екстремно гладене, канута в леда и... пого?

0
 

Сподели

Shares

Когато чуем понятието „екстремно“, особено в комбинация с думата „спорт“, на всички в 360° ни се завива свят от вълнение. Е, може би – почти винаги…

Ironing
Екстремното гладене може да изглежда така.

Екстремно гладене
Според Extreme Ironing Bureau (действителна организация!), „това е най-новият спорт, комбиниращ вълнението от спортуването сред природата със задоволството от добре изгладена риза“. С други думи, трябва да гладиш на скала, под вода, върху скейтборд или дори върху сърф.

Каране на кану върху лед
Безумен канадски спорт, свързан с някогашната нужда да бъде пресечено местното езеро Св. Лорънс възможно най-бързо с кану. На практика е по-скоро бутане на кануто, но хайде.

Xpogo
Точно така, екстремно скачане с пого пръчка, макар че и метъл погото си е доста екстремно. Състезателите в този особен спорт понякога се издигат на 4 метра височина и правят наистина готини трикове.

Шах бокс
Ако някога са ви казвали, че боксьорите не са твърде интелигентни, не вярвайте! Боксът сам по себе си изисква доста бърза мисъл, освен бързи реакции, а пък шах боксът – дори повече. Тук мускулите и мозъкът са натоварени по равно. Вижте сами!

Хокей на едноколка
Струва ни се, че няма нужда да обясняваме твърде много какво представлява този екстремен спорт. Истина е, също така, че изобщо не си представяме как играчите се справят с баланса и гоненето на шайбата едновременно. Ето, тези успяват, даже са доста добри!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.