Милан Димов за Virb 360 от Garmin

0
 

Сподели

Shares

Вече сме ви разказвали за камерата Virb 360 от Garmin. Сега обаче се срещаме с Милан Димов, който ще сподели впечатленията си от първо лице за камерата. Във видеото най-долу, пък виждаме как се представя Virb 360 по планинските трасета.

Милан Димов, Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Снимка: Георги Даскалов

Какво е основното предимство да заснемаш видео на 360°?
Основното предимство е, че няма скрито покрито. Другото голямо предимство е, че не мислиш дали си монтирал правилно камерата, спрямо наклона на заснемане.

Кои са най-полезните функции на камерата Virb360 от Garmin, според теб?
Можеш да записваш с високо качество – 5,7К и да избираш между 360 и 180 градуса заснемане. Имаш и много екстри като GPS, G sensor, ant+ и др.

В какви условия си я използвал?
Тъй като е нов модел, още не съм я тествал на сняг и дъжд. Засега съм я ползвал на жега и прах. Но не се съмнявам в качествата на VIRB 360, защото ги ползвам още от първия модел и са минали през какви ли не условия, включително и многобройни удари.

По техническа характеристика камерата има 4 вградени микрофона. Какво е качеството на звука?
Разликата е огромна особено когато чуеш звука през добра озвучителна система или слушалки, направо се пренасяш в мястото на събитието.

Virb 360
Снимка: YouTube скрийншот VIRB360, Милан Димов

Използвал ли си опцията за автоматично стабилизиране на кадрите и доколко тя наистина се отразява на качеството на видеото?
Това е най важната опция, особено когато търсиш стабилно изображение.При VIRB 360 няма никакви вибрации.

Virb 360 е снабдена със сензори, GPS и GLONASS, барометър, акселерометър и тн. Използваш ли събраните данни, за да полуиш по-голяма представа за представянето си, например?
Тези екстри отличават напълно VIRB от останалите екшън камери. Точно заради тях се спрях на GARMIN VIRB и ми помагат много, за да анализирам карането си. Освен скорост, наклон на трасето, пулс и температура, в новите модели има още нещо много ценно за екстремните спортисти. Това е вграденият гравити сензор с който следиш дължина, височина на скока и времето, в което си във въздуха. А при фрийстайл спортовете показва и колко ротации правиш и в коя посока.

Как се обработват заснетите с Virb 360 видеа?
Много лесно чрез програмата VIRB Edit.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.