В очакване на парапланеристки рекорди

0
 

Сподели

Shares
Парапланеризъм в Бразилия
Снимка: Vimeo видео Never Come Down

Ако има едно място в света, на което в момента почти всеки ден е подходящ за парапланеризъм, то това е Бразилия.

Нещо повече – от началото на октомври чак до края на годината, южноамериканската страна предлага толкова добри условия за прелети на дълги разстояния (в североизточната си част), колкото са необходими за поставяне на рекорди.

Най-популярните стартове и най-подходящи за опити за рекорди са тези край Кешада, Тасима и Пату. Бразилският североизток предлага оптимални условия за дълги прелети, защото термичните условия обикновено са благоприятни за излитания още в ранните часове на деня.

парапланеризъм в Бразилия
Снимка: wherearethepilots

Не е случайно, че парапланеристът Кригер Маурер успя да прелети повече от 400 км именно в Бразилия. В момента той държи едно от най-добрите постижения за сезона – 515 км, направени, излитайки от Кайко. Едва ли обаче това ще остане най-дyлгата прелитана дистанция този бразилски сезон. Точно по същото време миналата година – 13 октомври, в Бразилия беше поставен настоящият световен рекорд в кроскънтри парапланеризма – 564 км.

Кригер Маурер
Маурер е Европейски шампион по кроскънтри парапланеризъм, петкратен шампион на Швейцария и петкратен победител в Red Bull X Alps

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.