Методите на Христо

Христо Петков ни подготвя за софийската премиера на Method Movie 2.

0
 

Сподели

Shares

Не сме сигурни кога Христо намира време за сън. Той движи едновременно суперпопулярния бранд Stinky Socks и крюто Ninja Squad, работи в Next DC и The Kontakt, пътува, продуцира филми (например 109 часа – продукцията за рекордното преминаване на Дизела по маршрута Ком-Емине), занимава се със спортната селекция за фестивала SoIndependent… но някак винаги намира време за още един ангажимент.

risto
Христо Петков

Поредният такъв е особено интересен – от този сезон Христо се заема с дистрибуцията на най-старото европейско сноуборд списание – Method. Не става дума за разпространението му в България и Балканите, а със световната му дистрибуция.

До голяма степен във връзка с това, на 20 октомври в голямата зала на Mixtape 5 ще се състои официална премиера на филма на списанието – логично наречен просто Method Movie 2, много кадри от който са заснети в България. Това ще бъде едва втората прожекция в Европа (преди това има такава само в Лондон), като заедно с филма тук пристигат Роопе Тонтери, Макс Зебе и Фло Корцелиус, както и собственика на списанието Крис Макълпайн и неговия главен редактор Майк Гудуин.

Съобщаваш ни новината, че поемаш дистрибуцията на Method Magazine с удивително спокойствие.
Всъщност се радвам, че това се случва. Най-старото сноуборд списание в Европа ще се дистрибутира оттук. Пак е нещо.

Звучи ми като нещо голямо.
Сигурно. Но аз имам доста завишени очаквания към всичко, така че често не мога да преценя точно.

Откога познаваш хората от Method?
Запознахме се преди 3-4 години, покрай едно гоялмо изложение в Денвър. През годините съм им говорил доста за България и възможностите да се кара тук. И така, преди година стояхме с главния редактор Майк Гудуин на едно трейд шоу в Денвър, пиехме Загорки на щанда на Stinky, а Майк ми обясняваше: „Искам най-сетне да дойда в България! При вас е толкова яко!“. И всичко това само заради нещата, които ние му бяхме разказвали. Хубаво е, че страната ни вече има такъв имидж.

Как се стигна до този имидж?
Мисля, че всичко започна, когато преди 3 години тук дойдоха да карат канадците Марк Гудол и Майк Шмил, които тогава караха за нас в рамките на вече несъществуващото крю Thrash League. Стояха един месец и направиха суперсилно видео, което се радваше на голям интерес сред сноубордистите от Северна Америка. Затова след тях през България минаха Джей Пи Уокър, Джо Секстън и Videograss Crew, които снимаха филм за бранда 32. Миналата година тук бяха Method Mag, после пак у нас снимаха на лента за новия филм на Vans, който очаквам през януари.

Jordan Moors GABROVO Bulgaria
Джордан Муурс по време на снимките в Габрово.

Ти ли ги насочваш към подходящи за снимане места?
Ами, вече имаме голям списък със спотове в България и когато ни помолят, им го предоставяме. Но май винаги ходят на едни и същи места – около Смолян и София. Макар че Method Mag снимаха и в Габрово, и на Бузлуджа.

Дори и от тийзъра на Method Movie 2 e видно, че момчетата са карали както в планините, така и по градските улици.
Да, във филма има много силни фрирайд части от Япония, Канада и Австрия, но има много готини стрийт части от САЩ и България. Като цяло се е получил доста як и балансиран – всяка държава е представена равномерно.

Не замисляш ли нещо подобно на филма на Method?
Абсолютно. Идния януари започваме снимки на наш сноуборд филм, като целта ни е да съберем тук всички хора, които карат за Stinky. Засега са потвърдили петима, но се надяваме общо да имаме 15 карачи. Искаме това да не е просто поредният сноуборд филм, а да заснемем престоя на момчетата в България, да хвърлим светлина на цялата култура.

the crew
Екипът зад Method Movies 2.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.