Идея за активен уикенд: Поповото езеро

0
 

Сподели

Shares

Уикендът вече кръжи над нас. Времето се очертава слънчево и приятно. Перфектно за разходка навън. Ако все още не сте измислили какво да правите и къде да отидете, ние имаме идея. Този път ще се фокусираме върху тези от вас, които предпочитат по-кратките и леки преходи в планината, но все пак искат да се докоснат до нея и да се наслаждават на красиви гледки.

Поповото езеро е от тези места, които не са труднодостъпни, а същевременно обкръжаващата природа ти помага да усетиш магията на планината. То е най-дълбокото и най-голямото по площ езеро в Пирин.

Попово езеро
Снимка: Михаела Стоянова

Как да стигнем до него?

Най-лесно може да се стигне от хижа Безбог. (До хижа Безбог се стига още по-лесно – с лифт. Той тръгва от хижа Гоце Делчев, до която се стига с автомобил от Добринище). Преходът е малко повече от час и през голяма част от времето пътеката е много приятна. На места има изкачвания, които обаче не са много дълги и трудни. Първото от тях е малко след хижата, след което пътеката става равна. Следващото малко по-сериозно изкачване е преди езерото.

Тъй като преходът е кратък, имате възможност да прекарате деня си там. Мястото е много приятно за пикник. Ще можете да се полюбувате на красотата на заобикалящите езерото върхове – Сиврия, Джано, Момин двор, Кралев двор и Джангала.

Сподели

Shares