Росен Ковачев след финала на даунхил сериите

0
 

Сподели

Shares

След като състезателният даунхил сезон приключи с последната надпревара в сериите – Home Mountain Bike Cup на Витоша, Росен Ковачев ни разказва повече за състезанието, условията по трасето изминалия уикенд и кратката равносметка за отбора му – Gravity. Росен завърши първи в състезанието и втори в крайното класиране от Българските даунхил серии.

Home Mountain Bike Cup беше последното състезания за сезона. Беше ли подобаващ финала на даунхил сериите?
Със сигурност, това е едно от най-техничните трасета и като за „десерт“ с него закрихме състезателния сезон.

Какви бяха условията по трасето? Изминалия уикенд метеорологичните условия бяха по-скоро зимни.
Времето направи това състезания най-тежкото! Валя ни дъжд и сняг, карахме на моменти в течаща река и зверски студ. А в състезателният ден и лифтът спря, заради натрупалият се мокър сняг и трябваше да се извозваме с алтернативен транспорт до старта.

Ти завърши състезанието като победител, но доволен ли си от пускането, което успя да направиш? Радваш ли се на победата?
Започнах с грешки и карах дълго време с откопчан педал, но запазих спокойствие в долната част на трасето и гледах да запазя максимално скоростта си. Когато финиширах, бях разочарован от спускането си и не очаквах да победя с толкова голяма разлика. Много съм доволен от тази победа и че успях да повторя успеха си от миналата година.

Какво мислиш за присъствието на чуждестранните колоездачи във финалното класиране от Българските даунхил серии? Щеше да оглавиш ранглистата, ако техните резултати не бяха взети предвид.
Тяхното присъствие намали взетите ми точки и това ми костваше победата в Българските даунхил серии. Не смятам, че е редно чуждестранните състезатели да взимат участие в нашата купа, като те са дошли тук заради точки, които състезанията им носят за международния календар на UCI.

Чувстваш ли се ощетен, имайки предвид, че сега мястото, което заемаш във финалното класиране, е второ?
Чувството не приятно, като знаеш, че трябва да си на първо място, но трябва да се съобразя с правилата…

Каква е равносметката за отбора на Gravity след края на сезона? Успяхте да покажете постоянни резултати тази година.
Изключително успешен сезон беше за нас! Имаме 3 топ места във финалното класиране – жени, юноши и мъже. Отборът ни демонстрира постоянство и доминиране през всичките кръгове. Радвам се, че се разбираме и си помагаме един на друг, а това е най-важното за успеха ни!

Най-предизвикателното състезание тази година беше…
Времето, което ни изненада през последния уикенд, превърна състезанието на Витоша в най-трудното. Техничното трасе, съчетано с тежките условия беше истинско предизвикателство за всички нас.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.