Как премина Belasitsa Sky Run

0
 

Сподели

Shares

Belasitsa Sky Run

Неблагоприятните метеорологични условия не спряха бегачите, които изминалия уикенд се включиха в първото международно състезание по планинско бягане – Belasitsa Sky Run.

На 7-и октомври стотина участници стартираха от двете начални точки за състезанието – с. Смолари, Македония и с. Камена, България, за да финишират на едно и също място в гр. Петрич. Освен с неблагоприятното време участниците в дългата дистанция трябваше да се справят и с предизвикателно трасе с дължина 81,4 км и общо изкачване 4100 метра.

Belasitsa Sky Run

Победителите

В първото издание на Belasitsa Sky Run най-добри резултати в дългата дистанция при мъжете записаха Мартин Маринов и Константин Атанасов, а при жените победителка стана Мария Николова. На късата дистанция първи завършиха Александър Спасов при мъжете и Елена Димитрова при жените.

Belasitsa Sky Run беше и последното състезание от скайрънинг сезона у нас. След него станаха ясни резултатите и победителите във финалното класиране.

Атмосфера от състезанието можем да видим в следващото видео.

Belasitsa Sky Run се организира в рамките на проект „Беласица – планината на активните хора“, който се изпълнява съвместно от Планинарско еколожко дружество Еделвайс – гр. Струмица и Клуб за екстремни спортове и планинарство „Бела Екстрийм“ – гр. Петрич и е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България-Македония.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.