Видео разходки из най-далечния Север

0
 

Сподели

Shares

По-рано тази седмица отдадохме почит на великия пътешественик и приятел на България Фритьоф Нансен. Едно от най-известните му постижения е преминаването през дива Гренландия със ски – едно невероятно за времето си постижение.

© Photo by Mads Pihl - Visit Greenland
© Photo by Mads Pihl – Visit Greenland

Днес нещата са различни и благодарение на глобализацията огромният северен остров е значително по-достъпен за хора от целия свят, особено за европейци, канадци и американци. Което не го прави твърде популярна туристическа дестинация – пътят дотам е доста скъп, престоят – също, а дивата гренландска природа е предизвикателство дори пред най-опитните авантюристи. Трекингът в Гренландия обаче е напълно възможен и гарантира неворятно преживяване – независимо дали става дума за изкачване, обхождане на брега, катерене по ледници или диво къмпингуване. За разлика от претъпканата с туристи Исландия, Гренландия все още е по-слабо посещавана и би могла да ви даде истинско докосване до екстремно северната природа.

Тук обаче няма да ви затормозяваме с точни данни за разходи или линкове към туроператори, предлагащи трекинг в Гренландия, вместо това ще споделим видео кадри на няколко авантюристи, отправили се на приключение в далечния Север.

Започваме с кратко, но много красиво филмче от Expert Vagabond.

Продължаваме с нещо пространно – кадри от дългото пътуване на весела чешка група из ледници и фьорди. Вероятно няма да разберете нищичко от разговорите им, но това няма да развали изключителното впечатление от заснетите местности.

Завършваме с невероятните цветове на фьорда Костердален! И си пожелаваме скоро да ги видим на живо!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.