Финалът на Българските даунхил серии

0
 

Сподели

Shares

Home Mountain Bike Cup закри сезона на Българските даунхил серии. Петото издание на състезанието се проведе този уикенд на Витоша. Екстремната велонадпревара, в допълнение с екстремни атмосферни условия, изправиха участниците пред голямо предизвикателство. Въпреки това състезанието премина успешно и излъчи победители във всички възрастови групи.

Home Mountain Bike Cup

80 състезатели застанаха на стартовата линия и показаха технични умения въпреки снега, ниските температури и всички препятствия по трасето – кал, мокри корени и хлъзгави стръмни участъци.

Големите победители

Михаил Георгиев успя да се наложи над конкуренцията в категорията на децата до 14 години. При 15-16-годишните за пореден път най-добър бе Йордан Анчев, който финишира за 2 минути и 50 секунди. Победата в Home Mountain Bike Cup му донесе и победата в генералното класиране в сериите за сезона. В следващата юношеска категория – тази на 17-18-годишните, Теодор Мавродиев записа най-бързото време, а след него се наредиха Милчо Стоянов и Денислав Ангелов.

Home Mountain Bike Cup

При мъжете, където е и най-голяма конкуренцията, Росен Ковачев постигна най-доброто време за деня  – 2 минути и 20 секунди. Стивиан Гатев се класира на четвърто място, но въпреки това успя да задържи лидерската си позиция за крайното класиране в сериите. Той спечели с 3 точки преднина пред Ковачев.

Home Mountain Bike Cup

При дамите за пореден път най-добра беше Виктория Гончева, с което тя стана и шампионка на България за 2017 г.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.