Полезно приложение за лавинна безопасност

0
 

Сподели

Shares

Avanet е онлайн платформа от 2014, която позволява на хората да записват и споделят наблюденията си за безопасността на снежната планината в реално време и да избягват лавиноопасните зони. Разполага със софтуер и хардуер, чрез които има потенциалът да бъде основен играч в света на ски и сноуборд туризма (както и професионална работа за безопасност при сняг).

Avanet
Avanet

Mожете да се регистрирате безплатно като потребител и да имате достъп до част от инструменти за планиране и наблюдение. Технологията позволява да се промени начинът, по който ние хората взаимодействаме с планината. Тя се ползва професионално от 2014, а от 2015 става достъпна за масово потребление. Разполага с приложения за Android и Apple.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Малка селекция смартфон приложения за авантюристи

Avanet е първият глобален източник на информация за безопасността в планината. Всеки, който обича снежните спортове може да бъде част от тази общност, споделяйки информация.

Приложението Avanet се предлага в три категории:

    1. Avanet Free – дава достъп до основен обмен на информация, няколко вида карти и проследяване на маршрути.
    2. Avanet Tour (платена) – достъп до разширени наблюдения, планиране и проследяване на маршрути, глобални карти, динамични инструменти за анализ на терена.
    3. Avanet Pro (платена) – насочена основно към ски патрули, планински водачи, метеоролози, инструктори по лавинна безопасност. Включва професионални наблюдения на терена и планиране на маршрути, предлага най-подробните карти и най-добрата система за споделяне на данни.
Avanet карта
Avanet карта

Avanet предоставя-карти на терена, на които са отбелязани потенциалните зони с опасност от лавини. Цялата информация е от наблюдения и информация на потребители на платформата. Има възможност за качване на снимки. Проследяване на маршрут, лавинна прогноза, прогноза за времето, можете да получите информация както за последните 24 часа, последния месец, така и за миналата година.

Освен локалната лавинна прогноза, приложението има отлична визуализация на терена, чрез която може да се ориентирате за ъгъла на наклона и да установите кои са лавинобезопасните места. Преди да се качите в планината можете да промените базовите си карти и да ги запазите на телефона, за да можете да разполагате с всички данни без интернет връзка.

Проследяване на маршрута и споделяне ви позволява да използвате информацията от всички потребители във вашия район и да вземете най-добрите решения. Данните, които се споделят са за времето, структура на снега, навявания, бележки за маршрути и др.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.