Запознайте се с историята на Халдор Хелгасон

0
 

Сподели

Shares

Халдор Хелгасон

Абсолютно невъзможно е да сбъркаш физиономията на сноубордиста Халдор Хелгасон – дългокосият исландец с руси мустачки, за когото сме убедени, че ако беше животно, щеше да бъде омар (сигурно затова и марката сноуборд дъски, създадена от него и брат му Ейки носи точно името Lobster – омар, англ.). Оставяйки физическите белези настрана, Халдор е познат в сноуборд света като един от най-креативните фрийстайл карачи. Или най-креативният – все пак, този от братята Хелгасон е единственият райдър, получавал пълна оценка 100 на X Games, а за да схванеш какво точно се случва, докато Халдор изпълнява трикове по и извън писти, в градска среда или изобщо – навсякъде, често се налага да гледаш клиповете му поне още 50 пъти.

Халдор Хелгасон

Следват двете части от поредицата, проследяваща живота на Халдор Хелгасон, на TransWorld Snowboarding. Историята започва от семейната ферма за картофи на Хелгасонови в градчето Акуреири, Исландия, за да ни преведе през някои от първите спотове, на които двамата братя са усъвършенствали карането си – самата ферма, а след това и известният хокеен стадион.

Във втора част се запознаваме със състезателната история на Халдор, ледената пързалка, на която той и Ейки са изграждали стила си и последните емоции с крюто на Lobster.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.