Какво да правим през уикенда: 7-8 октомври

0
 

Сподели

Shares

Уикендът наближава и е време да помислим как да оползотворим свободното си време. За щастие, тази събота и неделя има няколко събития, които можем да посетим като съчетаем с различни активности.

Weekend

Беласица скай рън
Състезанието по бягане и неговото трасе са интересни не само за любителите на надпреварите. Трасето на състезанието преминава през три бивши застави, останали от времето на „Желязната завеса“. Организаторите на състезанието приветстват всички, които искат да научат повече за начина, по който се е охранявала държавната ни граница в онези времена, да се присъединят към състезанието в октомврийската събота.

Home Mountain Bike Cup
Витошката даунхил надпревара е последен кръг от Българските даунхил серии. Покрай трасето има възможност да се наблюдават скоростните спускания на участниците, а състезанието е добра причина да се разходим пеша в района на Бай Кръстьо и Драгалевския лифт.

Скейт + бургери
Ако този уикенд по-скоро ви се остава в града, в Boom! Burgers на Кърниградска 15 ще бъде представен BLOK бургерът, а освен хапване ще има скейт демонстрации и музика, подбрана и миксирана от Nia Faye, Bashment и KeenanBlokBoy.

Страшното езеро
Снимка: Михаела Стоянова

Освен да станем част от някое от събитията, уикендът винаги е най-подходящото време от седмицата, в което да хванем гората. Едно предложение от нас за приятна разходка е маршрут до Страшното езеро.

Имайте предвид обаче прогнозата за времето. Над Рила и Източните Родопи се очакват най-големи количества дъжд в събота, но в неделя планините в Западна и Югозападна България ще са подходящи за туризъм, ако се избягват открити на северозапад места.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.