Европейска среща по пещерно спасяване в Долни Лозен

Пещерните спасители се срещат в петък, продължават и в събота.Дата на събитието: 06.10.2017
0

Сподели

0Shares
0 0

Този петък Пещерно спасяване България ще бъде домакин на 11-ата Европейска среща по пещерно спасяване, организирана от Европейската асоциация по пещерно спасяване. Събитието започва още в 09:15 в Национален център за обучение на Червения кръст (област София, село Долни Лозен, ул. Половраг 31).

Спасители в пещера Сифона.
Спасители в пещера Сифона.

Една от основните теми, заложени в срещата, е дискусията „Подобряване на сътрудничеството на оперативно ниво между пещерно-спасителските организации и властите“, с участието на Управителния съвет на Европейската асоциация по пещерно спасяване, представители на комисиите по пещерно спасяване към Европейската федерация по спелеология и Международния спелеоложки съюз.
Също така са предвидени демонстрации по спасяване на пострадал на въже. Програмата включва още презентации, лекции, обсъждания и практически упражнения, свързани с различните аспекти на пещерното спасяване. Като част от срещата ще се проведе и пещерно-водолазна тренировка в събота в пещера Душника, на която пещерни спасители и специално обучени пещерни водолази ще си сътрудничат в реални условия за провеждането на спасителна акция.

Спасители в Граничарската пещера.
Спасители в Граничарската пещера.

В срещата ще вземат участие представители на спасителски организации от Австрия, Великобритания, Италия, Полша, Португалия, Русия, Словения, Сърбия, Турция, Унгария, Хърватска, Швейцария.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.