Европейска среща по пещерно спасяване в Долни Лозен

Пещерните спасители се срещат в петък, продължават и в събота.

0


Дата на събитието: 06.10.2017

Сподели

Shares

Този петък Пещерно спасяване България ще бъде домакин на 11-ата Европейска среща по пещерно спасяване, организирана от Европейската асоциация по пещерно спасяване. Събитието започва още в 09:15 в Национален център за обучение на Червения кръст (област София, село Долни Лозен, ул. Половраг 31).

Спасители в пещера Сифона.
Спасители в пещера Сифона.

Една от основните теми, заложени в срещата, е дискусията „Подобряване на сътрудничеството на оперативно ниво между пещерно-спасителските организации и властите“, с участието на Управителния съвет на Европейската асоциация по пещерно спасяване, представители на комисиите по пещерно спасяване към Европейската федерация по спелеология и Международния спелеоложки съюз.
Също така са предвидени демонстрации по спасяване на пострадал на въже. Програмата включва още презентации, лекции, обсъждания и практически упражнения, свързани с различните аспекти на пещерното спасяване. Като част от срещата ще се проведе и пещерно-водолазна тренировка в събота в пещера Душника, на която пещерни спасители и специално обучени пещерни водолази ще си сътрудничат в реални условия за провеждането на спасителна акция.

Спасители в Граничарската пещера.
Спасители в Граничарската пещера.

В срещата ще вземат участие представители на спасителски организации от Австрия, Великобритания, Италия, Полша, Португалия, Русия, Словения, Сърбия, Турция, Унгария, Хърватска, Швейцария.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.