360° уикенд прогноза: 7-8 октомври

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 7-8 октомври

В събота още сутринта от запад ще започват валежи и ще застудява. По планините в Западна и Централна България ще е облачно, дъждовно и студено през целия ден. Около обяд валежите ще обхванат цялата страна като най-късно ще завали по Черноморието. Най големи количества валеж ще има над Източните Родопи и Рила. Вятърът при земята ще е от северозапад със скорост 2-5 м/с, а над 1500 м от североизток (3-6 м/с). По-силен ще бъде в Източна България, като преди валежите ще достига скорост 7-12 м/с от югозапад, а след като завали, ще се преориентира от север и ще отслабва.

Сняг ще вали над 2200-2500 м. Максималните температури ще са 10-12 градуса, а по Черноморието до 18. Водата ще е с температура 19.5-20 градуса със значително вълнение около 0.8-1 м/5с от север.

В неделя сутринта ще е още по-студено, но през деня температурите ще са около 14-16 градуса. Валежите ще спират от югозапад и в цялата страна ще духа умерен северозападен вятър – 5-7 м/с. Най-късно валежите ще спрат в Североизточна България. Планините в Западна и Югозападна България ще са подходящи за туризъм, ако се избягват открити на северозапад места, където ще духа вятър със скорост 9-13 м/с.

По Черноморието вълнението ще отслабва, но ще остане облачно и студено.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.