Финал на Българските даунхил серии

Home Mountain Bike Cup на Витоша ще се окаже решаващо състезание за крайното класиране

0


Дата на събитието: 07.10.2017

Сподели

Shares

Home Mountain Bike Cup

Финалният кръг на Българските даунхил серии, който ще бъде решаващ за крайното класиране, ще се проведе този уикенд на Витоша. На 7-и и 8-и октомври Home Mountain Bike Cup ще посрещне състезателите в района на Бай Кръстьо и Драгалевския лифт.

Съботният ден, 7.10, ще бъде отреден за тренировки и опознаване на трасето, а в неделя, 8.10, ще се проведе самото състезанието. По програма в 11:30 ще започнат квалификациите, а в 14:30 ще бъдат финалите. Покрай трасето има възможност да се наблюдават скоростните спускания на участниците, а организаторите подканят повече софиянци да се разходят в планината през уикенда и да споделят част от силните емоции и адреналина.

Home Mountain Bike Cup

Стивиан Гатев и Росен Ковачев водят временното класиране до момента, като Стиви има 50 точки преднина пред основния си опонент за титлата при мъжете. При юношите пък, Румен Белезирев има преднина от 20 точки пред Йордан Анчев – двукратният национален шампион. Състезанието ще бъде интересно и за Виктория Гончева, която се стреми към завършване на сезона не само със шампионска титла, но и с пет от пет старта, завършени на първо място при жените.

В петък пък, 6.10, в бар Switch в София ще можем да видим изложбата „Най-добрите кадри на сезона“, в която ще бъдат включени снимки на повече от десет фотографи, успяли да уловят емоциите от изминалия сезон. Вечерта ще продължи с тематично парти за закриване на байк сезона, а входът е свободен.

Близо 100 състезатели от цялата страна са записани за участие до момента, а всеки който иска да се включи в състезанието може да го направи, като се регистрира предврително онлайн тук.

Home Mountain Bike Cup

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.