Маратон в каньон

0


Дата на събитието: 03.10.2017

Сподели

Shares
Canyon Creek Ultramarathon
Снимка: Велизар Тачев

Където историята среща природата, е мястото на което ще се проведе първият Canyon Creek Ultramarathon. Каньонът по поречието на река Лом ще стане домакин за трасето на маратона, а впусналите се в надпреварата ще преминат през разнообразен терен, различни настилки, красива природа и много история.

Canyon Creek започва на 5-и ноември и за участие можем да се включим в една от трите дистанции: 10, 20 и 50 км. Регистрация може да бъде направена до 4-и ноември тук. Всички дистанции имат старт-финал Скален манастир „Св. Димитър Басарбовски“, където ще бъде разположен и състезателният център.

Canyon Creek Ultramarathon
Снимка: Canyon Creek Ultramarathon

CANYON CREEK ULTRAMARATHON 2017 – трасе
Дължина от 52 км и обща положителна денивелация от 700 м описват най-дългата дистанция в състезанието. Трасето преминава по последните меандри на река Русенски Лом, а по цялото му протежение атлетите ще преминат през редица варовикови и карстови образувания, пещери и скални църкви. Стартът ще бъде в 07:00 часа, а контролното време до финала е 8 часа.

20-километрово трасе
По-късата дистанция няма да бъде по-малко живописна. Трасето с обща положителна денивелация приблизително 100 м преминава непосредствено до река Лом. Стартът за 20-километровата дистанция е 08:00 часа, а контролното време е 3 часа.

10-километрово трасе
Най-късата дистанция ще отведе участниците в състезанието до няколко живописни водоема в посока село Красен. Тази дистанция е без контролно време, а стартът за нея ще бъде даден в 10:00 часа.

Canyon Creek Ultramarathon
Снимка: Canyon Creek Ultramarathon

Състезанието вече предизвика интереса на едни от най-изявените родни бегачи, сред които Кирил Николов-Дизела, Андрей Гридин, Иван Сираков, Ивайло Атанасов, Николай Димитров, Ивайло Каменаров, Димитър Желязков, Александър Спасов и др., които ще бягат в най-дългата дистанция. Освен тях в Canyon Creek участие ще вземат и четирима малчугани, които ще бягат по трасето заедно с родителите си, а общо организаторите очакват около 150 участници.

Сдружение „Поломие Русе“ стои зад идеята да бъде организирано подобно състезание по бягане. Те са създатели и на трасе, на територията на Природен парк „Русенски Лом“, което е насочено към любителите на бягането, колоезденето и пешеходния туризъм и което продължава развитието на възможностите за туризъм в региона.

За пълна информация около състезанието, трасетата и актуални новини, посетете сайта на Canyon Creek Ultramarathon 2017 или Фейсбук страницата.

Canyon Creek Ultramarathon
Снимка: Canyon Creek Ultramarathon

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.