Идеалната музика за тичане

Слушалките и добрата музика могат да са най-добрите ви партньори в тичането.

0
 

Сподели

Shares

Ако сте от хората, които предпочитат да тичат без слушалки в ушите, то сте част от малцинство. Ние, а и повечето други бегачи-любители, имаме огромна нужда да слушаме парче след парче, докато се носим през пътеките в парка, градски улици и площади.

© independent.co.uk
© independent.co.uk

Не е нужно да четем огромни научни изследвания, за да знаем и какъв тип музика е най-подходящ да съпъства тичането – нужни са поредица бързи и, по възможност, ритмични парчета. Това не значи непременно електронна музика, но всъщност и тя върши работа. Ето я и нашата кратка музикална селекция за бегачи – част от нещата в нея са доказали популярността си в бегаческата общност, а други са наши лични фаворити.

Survivor – Eye Of The Tiger

Клиширан избор за начало? Не, по-скоро е логичен. Песента е сред най-често използваните за мотивация – независимо дали става дума за тренировки във фитнеса или за друг вид спорт. Това не е случайно – тя е замислена точно като такава. Написана специално за третата част на боксовата драма/екшън Роки през 1982, Eye of the Tiger е сред парчетата, които ще звучат вечно и навсякъде. Пробвайте я, върши работа.

Overseer – Supermoves

Част от саундтрака на любимия ни филм Гепи, Supermoves е изпитано средство за зареждане с адреналин енергия. Ако се чудите дали наистина е подходящо, можете да се сетите, че във филма парчето беше ползвано тъкмо за момент, в който героите тичат. Парчето попадна и в саундтрака на Animatrix, където пък вървеше по време на бойни сцени.

Beastie Boys – Sabotage

Жестоко, надъхващо парче в иконичния клип на което Beastie Boys си играят на стражари и апаши, търчейки по американските улици като в евтин олдскуул екшън. Разбира се, че е перфектно за тичана, какво повече да кажем?

Black Sun Empire – Driving Insane

С често френетичното си темпо, дръменбейсът е просто перфектен за дейности като тичане. Black Sun Empire пък са един от най-готините дръменбейс проекти, за които се сещаме – особено поради факта, че освен френетични, са и доста мрачни. Не искаме да посочваме конкретно парче, затова препоръчваме целия албум Driving Insane – става дори за едночасово тичане привечер.

Motörhead – Ace of Spades

Истински рокенрол галоп, който просто те кара да се движиш. Класиката Ace of Spades ще ти презареди батериите и ще те напомпа с нужната за добро тичане енергия, а налагащият барабаните Philthy Animal ще ти зададе нужното темпо. Комбинирай с още парчета на Motörhead за пълен ефект.

The Who – Run Run Run

Дали заради заразителната рокенрол енергия или заради абсолютно надвусмисленото заглавие, но това парче пасва просто идеално на подобна селекция. За пълен кеф – усилете го и усетете как превзема тялото и сетивата ви.

Приятно тичане!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.