Какво е Spark и защо е яко

0
 

Сподели

Shares

Вече ви споделихме някои от най-полезните приложения за приключения, които можем да „вземем“ със себе си, всеки път, когато имаме нужда от малко помощ сред природата. Сега е ред на една нова за България услуга, с чиято помощ можем лесно и бързо да осигурим придвижването си в града.

Spark

Какво е Spark?

Spark е услуга, която ни позволява да открием и наемем свободен електрически автомобил, вече и в София. Можем да наемем автомобила както за няколко минути, така и за няколко дни, а след като вече не се нуждаем от него, можем да го паркираме в сините или зелените зони на столицата или в определените за целта места извън центъра на София.

Защо Spark e яка услуга?

Харесваме я, защото отговаря на идеята ни, че най-добрият начин да се движим, е когато го правим с минимално въздействие върху околната среда. В същото време чрез нея се възползваме от удобствата на автомобилите пред останалите превозни средства и то, без да плащаме такси за синя или зелена зона, защото и двете са безплатни за електрически автомобили. Освен това Spark е олицетворение на идеята за споделено ползване на автомобили – бъдещето на градската мобилност, което вече се развива в големите европейски столици.

Какъв автомобил ще ни вози, ако го наемем чрез Spark?

Над 20 броя 100% електрически автомобили Volkswagen e-up! изграждат автопарка на услугата. С едно зареждане на батерията колите могат да изминат максимално 160 км, напълно безшумни са и оставят 0 вредни емисии в атмосферата. задачи. В задръстване електрическият автомобил не само, че не губи енергия, ами и възстановява част от заряда на батерията посредством регенерацията.

Откога можем да ползваме услугата?

Spark стартира през октомври, но вече можем да се регистрираме за специален бонус и уведомителен e-mail чрез официалния сайт тук. Освен това по време на си уличния гурме фестивал в София – Sofia StrEAT Fest, който ще се проведе в зоната на Женския Пазар в София, ще можем да се запознаем по-отблизо с услугата и възможностите, които предлага.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.