На стоп из Патагония

Велик разказ и велики илюстрации от Виктория Паева.

0
 

Сподели

Shares

Това е Виктория.

Пътуващото момиче Виктория Паева.

Или по-скоро – това е портрет на пътуващо момиче от Виктория Паева. Самата тя е такава – авантюрист, неуморен пътешественик. Отличен визуален артист. И доста добър журналист.
„Да се представиш накратко винаги ми се е струвало трудно“, споделя ни тя. „В есенния брой обаче ти се представям в малко повече от няколко изречения. Можеш да надникнеш какво споделям – за себе си, Пътуването, Патагония и резултати от липсата на фотоапарат по време на път.“ Това отговори Вики на молбата ни да напише няколко думи за себе си. Знаем, че кратката форма е най-трудна, особено що се отнася до няколкомесечно пътуване из дебрите на Южна Америка. Затова и ни отне над половин година да успеем да вместим поне част от духа на приключението на няколкото страници в списанието. На финала обаче сме сигурни – разказът на Вики, плюс илюстрациите й (защото не всички пътувания свършват в Instagram) неволно или волно ни заразиха с онзи паразит, който ни бута. Напред и надалече.

Виктория Паева рисува Патагония.
Виктория Паева рисува Патагония.

Самият й материал носи чудесното име Journey on My Mind и започва така:
„Вървим през вечнозелена гора с гигантски дървета. Корите им са обрасли целите в лиано-папрато-мъхо-подобни растения, които сигурно си имат латинско название в някой учебник, обаче аз идея си нямам какво са – цъфтят в ярко розово, до мен подскача пиле с жълт тумбак, а до лагуната има само час разходка. Пътечката е с ширината на раменете ми. Вдишвам студ, издишвам топлина, около главата ми циркулира свежест. Имам чувството, че са ме пуснали измежду страниците на детска книжка с вълшебни илюстрации. Само чакам отнякъде да изскочи някой елф или вещица и да си остана в тая гора завинаги… Ранната сутрин е още прохладна, а и сме се запътили към ледниково езеро все пак. Преминаваме през Bosque Encantado – Омагьосаната гора.“

Прочети всичко останало в брой Есен 2017 на преференциална цена за колекционери. Разбери как да поръчаш.

Брой Есен 2017
Брой Есен 2017

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.