На стоп из Патагония

Велик разказ и велики илюстрации от Виктория Паева.

 
0

Сподели

0Shares
0 0

Това е Виктория.

Пътуващото момиче Виктория Паева.

Или по-скоро – това е портрет на пътуващо момиче от Виктория Паева. Самата тя е такава – авантюрист, неуморен пътешественик. Отличен визуален артист. И доста добър журналист.
“Да се представиш накратко винаги ми се е струвало трудно”, споделя ни тя. “В есенния брой обаче ти се представям в малко повече от няколко изречения. Можеш да надникнеш какво споделям – за себе си, Пътуването, Патагония и резултати от липсата на фотоапарат по време на път.“ Това отговори Вики на молбата ни да напише няколко думи за себе си. Знаем, че кратката форма е най-трудна, особено що се отнася до няколкомесечно пътуване из дебрите на Южна Америка. Затова и ни отне над половин година да успеем да вместим поне част от духа на приключението на няколкото страници в списанието. На финала обаче сме сигурни – разказът на Вики, плюс илюстрациите й (защото не всички пътувания свършват в Instagram) неволно или волно ни заразиха с онзи паразит, който ни бута. Напред и надалече.

Виктория Паева рисува Патагония.
Виктория Паева рисува Патагония.

Самият й материал носи чудесното име Journey on My Mind и започва така:
“Вървим през вечнозелена гора с гигантски дървета. Корите им са обрасли целите в лиано-папрато-мъхо-подобни растения, които сигурно си имат латинско название в някой учебник, обаче аз идея си нямам какво са – цъфтят в ярко розово, до мен подскача пиле с жълт тумбак, а до лагуната има само час разходка. Пътечката е с ширината на раменете ми. Вдишвам студ, издишвам топлина, около главата ми циркулира свежест. Имам чувството, че са ме пуснали измежду страниците на детска книжка с вълшебни илюстрации. Само чакам отнякъде да изскочи някой елф или вещица и да си остана в тая гора завинаги… Ранната сутрин е още прохладна, а и сме се запътили към ледниково езеро все пак. Преминаваме през Bosque Encantado – Омагьосаната гора.”

Прочети всичко останало в брой Есен 2017 на преференциална цена за колекционери. Разбери как да поръчаш.

Брой Есен 2017
Брой Есен 2017

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.