Пясъчни спортове и вулканобординг

0
 

Сподели

Shares

Няма да повярвате на колко места по света можете да практикувате пясъчни ски и борд.

Вижте някои от места, където можете да покарате без сняг. Хубави склонове, но вместо сняг ще карате по пясък или камъни. Вадете каменарките!

Уакачина е оазис в пустинята на Южно Перу, далече от всички туристически места. Това е една от най-добрите дестинации за пясъчни ски и борд. Дюните на Уакачина се простират до бреговете на Тихия океан. Стръмните склонове, които са изключително живописни, са идеални за пясъчни спортове.

Уакачина, Перу
Уакачина, Перу

Пустинята Негев се намира в Южен Израел, между Средиземно море на Запад и Зелените планини на Север. Меките пясъчни дюни на Негев осигуряват чудесни условия за пясъчни спортове. Пустинята предлага, както стръмни и бързи писти, така и по-леки, подходящи за деца.

Виня дел Мар е четвъртият по големина град в Чили. Намира се на живописното Тихоокеанско крайбрежие на Южна Америка и едно от най-известните места за пясъчни спортове. Безкрайните, пясъчни дюни, които променят формата си ежедневно благодарение на тихоокеанския вятър са притегателна сила за много туристи.

Чили, снимка: Едуардо Сарате
Чили, снимка: Едуардо Сарате

Около град Суакопмунд, който се намира в пустинята Намиб, се намират някои от най-големите дюни на планетата. Преди повече от 20 години там се правят първите спускания с шейни. Първите скиори в района са използвали различни видове восък, за да получат максимална скорост, спускайки се по пясъка. Един от ски пионерите в Намибия – Хенрик Май, държи световния рекорд за най-висока скорост със ски на пясък. Май работи в Суакопмунд, оборудвайки ентусиасти и начинаещи с най-добрите ски и дъски и ги отвежда до най-високите дюни в пустинята. Намиб е изпълнен с дюни, но поради опасения, свързани с опазването на природата, много от тези склонове могат да бъдат достигани от хора, получили специално разрешение.

пустинята Намиб, снимка: Marcin Sylwia Ciesielski
пустинята Намиб, снимка: Marcin Sylwia Ciesielski

Серо Негро в Никарагуа е най-младият активен вулкан в централна Америка, с височина около 730 м. Това е мястото, което предлага вулканобординг. Той е малко по-труден от пясъчните спортове, тъй като повърхността е от вулканични камъни и пепел, което изисква и ползване на протектори. До кратера се стига за около 2 часа, а спускането си е почти като по снежна писта.

Серо Негро, Никарагуа снимка: Бет
Серо Негро, Никарагуа снимка: Бет
Серо Негро, Вулканобординг
Серо Негро, Вулканобординг

Иран е следващата държава, която предлага известно количество пясък и каменисти склонове. Фабиан Ленч и още двама негови приятели популяризират тази дестинация. Повече за тях можете да прочетете тук.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.