Зелени Сноубордисти

 
0

Сподели

0Shares
0 0

Все по-голям брой сноубордисти се насочват към зеленото, приветствайки промяната в производствените практики, и все повече марки приемат предизвикателството и новаторския подход като лична мисия. И така, първият зелен Burton сноуборд, Eco Nico, е вече на работната маса. Eco Nico е най-зеленият от зелените, най-устойчивата дъска, създавана някога. Изработена е от много проста палитра от материали – дървесна сърцевина, лак без горния слой, 90% рециклирани стоманени краища, 100% рециклирани стени и 50% рециклирана база.

green-snowboarders1

Сноубордистите са част от природния свят, затова и повечето от тях са по-склонни да си купят нещо, което е екологично и създадено с мисъл за планетата. А стига да генерира продажби, и най-новаторската тенденция бързо се превръща в норматив.
Salomon например спечели наградата за дизайн на Volvo през 2008 г. за еко проекта си ‘Sick Stick’ сноуборд. Чрез използването на бамбук в изграждането на борда, Salomon намали размера на смолата и създаде екстремнно лека дъска. Малко компании в света имат история в природосъобразното производство. Калифорнийската марка Arbor например прави дъски, използвайки възобновяеми KOA материали като дърво, корк и бамбук още от 1995 г. насам, но едва наскоро се наложи като водеща зелена компания.

snowboarder

Преди всичко, сноуборд индустрията се управлява от редица индивидуалисти, с изключтелно страстно отношение към спорта. Бордове като Eco Nico попадат в категорията на висококласните и цената им варира от $500 до $700. Тенденцията обаче е все по-голяма част от продуктите на Burton да се изработват от eкoсъобразни материали, така че широкомащабното интегриране на екологичните технологии няма да увеличи значително продажната цена.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.