Зелени Сноубордисти

0
 

Сподели

Shares

Все по-голям брой сноубордисти се насочват към зеленото, приветствайки промяната в производствените практики, и все повече марки приемат предизвикателството и новаторския подход като лична мисия. И така, първият зелен Burton сноуборд, Eco Nico, е вече на работната маса. Eco Nico е най-зеленият от зелените, най-устойчивата дъска, създавана някога. Изработена е от много проста палитра от материали – дървесна сърцевина, лак без горния слой, 90% рециклирани стоманени краища, 100% рециклирани стени и 50% рециклирана база.

green-snowboarders1

Сноубордистите са част от природния свят, затова и повечето от тях са по-склонни да си купят нещо, което е екологично и създадено с мисъл за планетата. А стига да генерира продажби, и най-новаторската тенденция бързо се превръща в норматив.
Salomon например спечели наградата за дизайн на Volvo през 2008 г. за еко проекта си ‘Sick Stick’ сноуборд. Чрез използването на бамбук в изграждането на борда, Salomon намали размера на смолата и създаде екстремнно лека дъска. Малко компании в света имат история в природосъобразното производство. Калифорнийската марка Arbor например прави дъски, използвайки възобновяеми KOA материали като дърво, корк и бамбук още от 1995 г. насам, но едва наскоро се наложи като водеща зелена компания.

snowboarder

Преди всичко, сноуборд индустрията се управлява от редица индивидуалисти, с изключтелно страстно отношение към спорта. Бордове като Eco Nico попадат в категорията на висококласните и цената им варира от $500 до $700. Тенденцията обаче е все по-голяма част от продуктите на Burton да се изработват от eкoсъобразни материали, така че широкомащабното интегриране на екологичните технологии няма да увеличи значително продажната цена.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.