Приложения за приключения

Малка селекция смартфон приложения за авантюристи

1
 

Сподели

Shares

Достатъчно от нас помнят времената, в които тръгвахме на няколкодневни походи без смартфон в джоба и лаптоп в раницата. И доста от нас смятат, че това приключенстване е много романтично. Истината обаче е, че мобилните комуникации и правилно подбраните приложения могат да направят пътуването ви по-лесно. И по-сигурно, в много от случаите.

© NASA
© NASA

Ето и нашата малка селекция приключенски приложения. Неслучайно подчертаваме малка, защото е много далече от изчерпателност. И най-вероятно ще бъде допълвана в следващи статии по темата.

OruxMaps
OruxMaps

OruxMaps
Подходящо за: Android
Свалете от: тук (5,89 лв)
OruxMaps е страхотно, изпитано от опитни планинари GPS приложение, предлагащо онлайн карти, но и вече свалени такива в img формат. Благодарение на него можете да ползвате и изключително подробната планинарска карта на BGMountains. То позволява свързването с външен GPS приемник, дава възможност за запазване на POI точки,зареждане на предварително запаметени маршрути в GPX и KML формат.
Инсталирането му е малко сложно, затова най-добре следвайте инструкциите тук.

Gaia
Gaia

Gaia
Подходящо за: Android и iOS
Свалете от: тук (iOS) и тук (40,99 лв за Android)
Мнозина са уверени, че това е възможно най-доброто GPS приложение в света. Съответно – цената му никак не е ниска – макар че iOS версията излиза с надпис Free, на практика трябва да платите около 30 долара, за да ползвате пълния пакет услуги. Предлага огромен набор топографски карти, сателитни снимки, пътеки в гори и планини, горе-долу всичко, за което можете да се сетите.

Leafsnap
Leafsnap

Leafsnap
Подходящо за: iOS
Свалете от: тук
Колко често сте се чудили какво точно е дървото пред вас? Ние – доста често. Leafsnap дава доста бърз и подробен отговор – трябва ви само едно листо и приложението бързо ще ви посочи правилния отговор плюс доста допълнителна информация. Приложението е разработка на няколко американски университета, така че се обновява непрекъснато с нови и нови растителни видове.

MapMyHike
MapMyHike

MapMyHike
Подходящо за: Android и iOS
Свалете от: тук (Android) и тук (iOS)
Независимо дали тичате, ходите или карате колело (в града, гората или планината), това приложение ще ви помогне да запишете точния маршрут, както и всякакви други детайли около него – трудност, продължителност, денивелация и изгорени калории. Яде доста батерия, имайте предвид.

Animated Knots
Animated Knots

Animated Knots
Подходящо за: Android и iOS
Свалете от: тук (9,99 лв за Android) и тук (9,99 лв за iOS)
Винаги е добре да знаеш как да завържеш сигурен възел – независимо дали за хамака или в някоя доста по-сложна ситуация. Разработеното от потомствено военното семейство Грогоно приложение Animated Knots предлага над 100 вида възли, при това разпределени удобно в категории и представени по възможно най-удобния дори за най-несръчните начин.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. OruxMaps може да свалите безплатното от сайта им, като не е необходимо да плащате:
    http://www.oruxmaps.com

    В Google Play има само платената версия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.