360° уикенд прогноза: 30 септември – 1 октомври

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза 30-и септември - 1-и октомври

В събота сутринта ще бъде облачно със североизточен вятър при земята около 2-3 м/с и по-силен (до 4-6 м/с) в Източна и Североизточна България. През деня ще бъде ветровито и със значителна плътна облачност. В Северозападна България ще има по-значителни разкъсвания на облачността. Температурите през деня ще достигат до 15-18 градуса.

В планините ще бъде облачно и ветровито със слаби превалявания в Рила и Пирин. Много от планинските склонове ще бъдат в мъгла. По Черноморието ще е също облачно и с умерен североизточен вятър, достигащ до 10-12 м/с. Около и южно от Бургас ще има превалявания от дъжд. Температурата на водата ще е около 21-22 градуса със значително вълнение – 1,3-1,6 м/6 сек от изток.

В неделя облачността ще остане значителна, а особено в Източна България ще бъде ветровито. Отново ще бъде неподходящо за спорт в планината, поради значителната облачност и слаби валежи в Родопите, Пирин и Рила. Вятърът в планините в Западна България над 1200 м ще отслабва в сравнение със събота и ще бъде от изток-югоизток със скорост 3-5 м/с. Около обяд облачността в Северозападна България и в крайните западни части ще намалява. Най-подходящи за спорт, с най-малко облаци и по-слаб вятър ще са планините около Кюстендил, Трън и Берковица.

По Черноморието в неделя времето остава без особена промяна – ветровите, с ниски облаци, силно вълнение и слаби валежи през деня.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.