С отбора на Gravity след Borovets Open Cup

0
 

Сподели

Shares

Даунхил надпреварата Borovets Open Cup се проведе миналия уикенд, а по трасето в любимия курорт сили премериха родни и чуждестранни колоездачи. Срещаме се с Виктория Гончева, Росен Ковачев и Румен Белезирев, които са част от „Gravity“ – един от най-успешно развиващите се отбори у нас през този сезон, за да ни разкажат повече за състезанието, равносметката от почти приключилия сезон и предимствата на това да бъдеш част от проспериращ отбор.

Как определяте участието си в Borovets Open Cup 2017?
Росен: Имах по-високи очаквания за крайното класиране, но съм доволен, че успях да дам най-добро време за България.
Румен: Може би щях да успея да спечеля, но по време на финалното ми спускане още в началото на трасето, допуснах огромна грешка, която ми коства победата.
Виктория: Смятам, че се представих доста добре в състезанието, въпреки че бях контузена.

Вики, за пореден път те виждаме на най-високото стъпало на стълбичката при жените. На какво мислиш, че се дължи постоянният ти успех през сезона тази година?
Виктория: Успехите ми се дължат благодарение на подготовката, която получавам от Росен и Вальо. Това са двамата ми треньори, които ме мотивират и помагат за постигането на всичко това.

Росен, ти се класира първи сред българите в UCI категорията, в която обаче доминираха британците. С какво чуждестранните състезатели имат предимство?
Росен: Със сигурност опитът и възможността да карат постоянно по различни трасета и състезания.

Borovets Bike Open
Снимка: Бороспорт

Най-предизвикателната част от състезанието беше…
Росен: Времето. Първите дни беше изключително студено и освен дъжд, на моменти ни валеше и лек сняг. За наш късмет, за финалите се затопли.
Виктория: Най-предизвикателно беше за мен да преодолея психическата нагласа, която имах. Беше ме доста страх да карам, защото рамото все още ме болеше.
Румен: За мен беше трасето, защото след преминаването на толкова много участници се бяха образували големи дупки и много прашни завои.

А най-приятната?
Росен: Резултатите, които постигнахме с отбора ни.
Виктория: Разбира се, най-приятно беше именно това, че след кратка пауза бях отново на колелото!
Румен: За мен най-приятната част от състезанието винаги са били добрите емоции, карането с приятели и много други забавни случки.

Сезонът е почти в края си, така че времето за равносметки изглежда е настъпило. Кой старт от изминалите ви донесе най-много позитиви?
Росен: Това състезание беше най-добре организирано и с най-силна конкуренция. Щастлив съм, че на него успях да дам и най-добри резултати.
Виктория: Мисля, че точно тук научих най-много. Винаги ми е било трудно да се справям с нагласата преди състезание и да оставям притеснението на втори план. Този път успях да се абстрахирам от всичко и да се концентрирам напълно. За мен това е най-големия позитив за целия сезон.
Румен: Като цяло, този сезон късметът не е с мен. Нямам нито едно финално спускане, което да е протекло без проблем, но най-много се гордея с 10-то място във втория кръг на Европейската купа във Вилинген, Германия.

В страни от индивидуалните си представяния, вие изграждате едно доста стабилно име за отбора си – Gravity. Черпите ли опит един от друг и по-лесно ли е, когато си част от успешен отбор?
Росен: Когато не си сам и зад гърба си имаш приятели, които те подкрепят – винаги е по-лесно. Смятам, че сме сплотен екип и това ни помага за предизвикателствата пред нас.
Виктория: Факт е, че без отбора нямаше да е същото! Аз и Румен имаме какво да научим от Росен и всичко е наистина по-лесно, когато на състезание не разчиташ само на себе си.
Румен: От скоро съм в отбора на „Gravity“ и съм много доволен, защото получавам голяма състезателна подкрепа. Росен, като най-опитният в отбора, винаги ми помага в избора на линии, в настройки на окачване и ми дава много полезни съвети

В началото на октомври предстои даунхил надпреварата на Витоша. Какво да очакваме „като за последно“?
Росен: Това е едно от любимите ми трасета и повечето хора го свързват с мен заради изграждането му. Надявам се и тази година да повторя успеха си от миналата.
Виктория: Моята цел е отново да спечеля, ако го направя ще имам “перфектния” сезон. Миналата година паднах на финалното спускане и завърших втора… Мисля, че е време за реванш.
Румен: С нетърпение очаквам състезанието на Витоша, защото то е решаващо за моята позиция в общото класиране. Ще дам всичко от себе си, за да го спечеля и да съм първи в класирането.

Borovets Open Cup 2017

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.