360° уикенд прогноза: 23-24 септември

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 23-24 септември

В събота сутринта ще бъде облачно, ветровито и студено. Минималните температури ще са около 8-10 градуса, а максималните до 20-21 градуса, като в южна България ще достигнат и до 24-25.

При земята ще духа западен-северозападен вятър със скорост 4-6 м/с, а в планините ще бъде по-силен, достигайки до 10-12 м/с над 1200 м. Времето няма да е подходящо за спорт на открито поради силния вятър и облачността, която ще закрива високите била и върхове.

Най-слаби ще бъдат ветровете в района на южна Рила и източните склонове на Пирин. Най-силни ще са ветровете по билото на Стара планина и в Дунавската равнина. По планините в Централна и Северозападна България са възможни слаби, почти незначителни валежи в часовете около обяд.

По черноморието също ще е студено, облачно и със западен вятър със скорост 6-9 м/с. Близо до брега вълнението ще е слабо – 0.6 м, но на 5 км от сушата ще има значително вълнение – 1.5-1.8 м.

В неделя времето ще остане без съществена промяна – студено и ветровито. Облачността ще намалява по количество, като в Югозападна България и планините там вятърът също ще отслабва до 3-6 м/с над 1200 м.

В Дунавската равнина и по Стара планина ще остане ветровито от северозапад: 8-10 м/с. Най-подходящи за спорт ще са Пирин, Рила, южните части на Родопите и Беласица. Там ще има по-малко облачност и по-слаби ветрове.

По Черноморието ще има разкъсана до значителна средна облачност, слабо вълнение и температура на водата около 23 градуса.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.