Belasitsa Sky Run – трасе с история

0
 

Сподели

Shares

Belasitsa Sky Run

На 7-и октомври започва състезанието по бягане Belasitsa Sky Run, което ще премине по билото на планината и ще предизвика участниците със своите две трасета: 81,4 км с 4100 м изкачване и 31,6 км с 1740 м изкачване.

Любопитна подробност е, че трасето на състезанието преминава през три бивши застави, останали от времето на „Желязната завеса“. Организаторите на състезанието приветстват всички, които искат да научат повече за начина, по който се е охранявала държавната ни граница в онези времена, да се присъединят към състезанието в октомврийската събота. Тогава ще можем да се докоснем и до историите на за тежкото ежедневие на редица млади момчета, да научим повече за тайните пътеки през планината и желанието за свободен живот от другата страна на планината.

Повече за състезанието можете да научите от фейсбук страницата му, а регистрацията ще бъде отворена до 25-и септември и може да бъде направена тук.

Беласица скай рън се организира в рамките на проект “Беласица – планината на активните хора”, който се изпълнява съвместно от Планинарско еколожко дружество Еделвайс – гр. Струмица и Клуб за екстремни спортове и планинарство ”Бела Екстрийм” – гр. Петрич и е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България-Македония.”

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.