Второто издание на ултрамаратона Pirin Ultra

0


Дата на събитието: 22.09.2017

Сподели

Shares

Остава по-малко от ден до началото на едно от най-трудните състезания по планинско бягане у нас – Pirin Ultra. 145 състезатели от 10 различни държави ще застанат на стартовата линия в Банско, за да тестват силите си по тежкото трасе на ултрамаратона.

Pirin Ultra 2017
Снимка: Kameliya-Atanasova.com

Трасетата на Pirin Ultra

Трасетата на второто издание на Pirin Ultra няма да имат промяна в сравнение с миналогодишните. Те ще бъдат две – 150 км и 70 км. Началото на състезанието ще бъде поставено в центъра на Банско, откъдето всички бегачи ще тръгнат нагоре към планината и същината на изпитанието, пред което се изправят. След като изминат една от двете дистанции, участниците ще трябва да финишират на същото място, откъдето са тръгнали.

8 ще са подкрепителните пунктове по трасето – х.Демяница, х.Пирин, х.Беговица, х.Синаница, х.Загаза, с.Сенекос, х.Яворов, х.Вихрен.

Pirin Ultra
Снимка: Kameliya-Atanasova.com

Максималното време, за което участниците трябва да преминат 150-километровото трасе е 50 часа. А тези, които ще премерят сили по 70-километровата дистанция, ще трябва да финишират за не повече от 30 часа.

На централния площад в Банско, където ще започне и завърши състезанието, ще има голям екран, на който зрителите ще могат да следят движението на състезателите чрез GPS система за проследяване. Какво се случва по трасето, можете да следите и на официалния сайт на събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.