Пореден силен старт за Дизела на Световните серии

0
 

Сподели

Shares

Кирил Николов-Дизела се класира на 5-о място на Salomon Ring of Steall Skyrace в Шотландия. Състезанието, което е част от Световните серии по Скайрънинг, се проведе на 16-и септември. Конкуренцията на българина наброяваше повече от 600 бегачи. Всички те трябваше да изминат дистанцията от 28 км и да преодолеят 2500 м положителна денивелация.

Дизела шести за Световните Серии
Снимка: ® iancorless.com/Skyrunner World Series

3 часа 29 минути и 40 секунди отредиха петото място на Дизела. Самият той споделя, че състезанието е много тежко, а конкуренцията висока. Победителят в Salomon Ring of Steall Skyrace – норвежецът Кристиян Аргенмунд беше само няколко минути по-бърз от българина. Той спря хронометъра на 3 часа 25 минути и 50 секунди.

След поредния добър старт на Световните Серии, Дизела е 6-и в генералното класиране. Класирането му е факт, благодарение и на четвъртото място, което той постигна на състезанието Run the Rut в Монтана, САЩ.

Снимка: ® iancorless.com/Skyrunner World Series

Вижте повече: Четвърто място за Дизела в Run the Rut

Limone Skyrace – стартът, който ще определи генералното класиране за Световните серии

До края на сезона остава само още един старт, който ще определи дали Дизела ще се изкачи още по-нагоре в крайното класиране. Limone Skyrace ще е решаващата битка, която ще се проведе на 14-и октомври в Лимоне, Италия. Дизела ще съчетае този старт с надпреварата за Европейската титла във Вертикалния Километър.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.