#CleanTheMountain – за чистото бъдеще на нашите планини

0
 

Сподели

Shares

#CleanTheMountain – инициатива с устрем към чистота в родните ни планини

Едно от най-трудно приложимите неща в днешно време е да покажеш загриженост и добро отношение към нещо или някого, без да искаш нищо в замяна. Оказва се, че все още има хора, които са способни да го направят. Те също така искат да заразят все повече съмишленици с личния си пример. Инициативата #CleanTheMountain изразява именно такова отношение към природата и в частност планината. Организаторите Бранислав Бранков и Кирил Трифонов целят да пробудят онези сетива у нас, които да ни подтикнат да превърнем любимите ни планински места в едно по-добро и чисто място.

Пирин, Валявишко езеро

Колкото повече време прекарваме нависоко, толкова повече разбираме, че природата съвсем не е непокътната от човешка намеса. Много са местата, които срещат сериозни проблеми със замърсяване. По тази причина #CleanTheMountain е събитие, което няма да се случи само веднъж и да отшуми. Чрез постоянство, организаторите и всички, които искат да се присъединят към тяхната инициатива, ще се опитат да се преборят с отпадъците. По този начин планината ще може да „диша“ и с радост да приема всички, които искат да се свържат с нея.

Първата копка на инициативата вече е факт. На 9-и и 10-и септември доброволци се отправиха към едни от най-посещаваните места в Пирин – Муратовото езеро и връх Вихрен. Равносметката е 40 кг боклук. Навярно ще си кажете, че звучи страшно, но дали това ще се промени, зависи изцяло от нас.

#CleanTheMountain - Муратово езеро
Снимка: Wikipedia

Всеки от нас може да стане част от #CleanTheMountain. Можете да събирате отпадъци всеки път индивидуално, когато отидете в планината. Можете да се включите и в някоя от организираните доброволчески кампании. Няма значение как ще го направите. Важното е да сте там и да дадете своя принос, който ще ни помогне да погледнем по-смело към светлото и чисто бъдеще на любимите ни планини.

Повече информация за #CleanTheMountain можете да намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.