Удивителните фотографии на Евгени Динев в брой Есен 2017

0
 

Сподели

Shares

На страхотната корица на есенния ни брой (в продажба от 27 септември) всъщност стои творба на един от любимите ни български фотографи – Евгени Динев!

Брой Есен 2017.

Сайтът му върви с обяснението „Въздействаща пейзажна фотография“. Ние бихме го променили на „много въздействаща“, защото снимките на Динев са толкова силни, че често искаме скорострелно да потънем в тях или поне за малко да постоим на същото място, от което той е заснел поредния фантастичен кадър. Познат е изключително добре в България (изложбите му с фотоси от Странджа привлякоха сериозен интерес), но и в чужбина – често попада на страниците на специализирани списания или на някой от многото фотосайтове. Често пътува, затова фотографиите му далеч не са единствено на планини и морета, а отразяват природата му на творец-номад.

Странджа през обектива на Евгени Динев.

Но в брой Есен 2017 не представяме единствено творчеството на Динев, а направихме и доста симпатично интервю с него, в което той споделя:
„Имам свободата да обикалям насам-натам, без да бъда зависим от хорски капризи, а само от тези на природата, които са по-приятни. Като прибавя такива хубави неща, като преход в гора, погълната от мъгла, пробиване на пъртина в непокътнат сняг, усамотение под звездното небе… за какво повече мога да мечтая?“

Сините камъни през обектива на Евгени Динев.

Целият текст на интервюто плюс още страховити снимки от Динев ще откриете в печатното ни издание, разбира се.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.