„Тишина“ – името на първото 9c в света

0
 

Сподели

Shares

„Project Hard” = „Тишина“

Първото 9c в света вече си има име. Малко след като направи историческо постижение в катеренето, Адам Ондра нарече най-трудния маршрут в света „Тишина“.

„Тишина“ - името на първото 9c
Снимка: rockandice.com

Вижте повече: Първото 9c в света вече е факт

Навярно знаете, че чешкият властелин на катеренето е известен със силните си крясъци докато катери. Това всъщност доста противоречи на името, което е избрал за тура в пещерата Флатангер. Самият той обаче споделя, че е търсил име, което да е кратко и да се помни лесно. То е свързано и с това, че катерачът не е издал нито един звук, докато е преминавал отделните пасажи. Този факт навярно ще ви учуди. Не се притеснявайте, Ондра също е изненадан от самия себе си. По думите му разбираме, че се е пренесъл в друг свят. В него устремът му е бил съпровождан от тишина и хармония. Това дори му е попречило да крещи, когато е искал да го направи.

„Тишина“ - името на първото 9c
Снимка: rockandice.com

Вижте повече: Защо викането помага докато се катерим?

След като първото 9c в света вече си има име, Адам Ондра вече мисли за следващите си проекти. Един от тях е в същата пещера, където той премина „Тишина“ и отново се превърна в катерача, преодолял най-трудния маршрут в света.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.