Адреналин и силни емоции на „Тепето Ърбан Даунхил“

0
 

Сподели

Shares

Зрелищната надпревара Тепето Ърбан Даунхил закри подобаващо сезона на Градските Байк Серии. Третият финален кръг събра най-добрите български колоездачи в Пловдив. Градът под Тепетата за първи път беше домакин на състезание от този тип. Участниците премериха сили по техничното трасе, което поднесе много адреналин и на състезатели, и на зрители.

Тепето Ърбан Даунхил

Вижте повече: „Тепето Ърбан Даунхил“ този уикенд в Пловдив

Трасето на Тепето Ърбан Даунхил беше с дължина под 1 километър. Там участниците трябваше да се справят с множество стълби, камъни, скокове и най-разнообразни специално изградени дървени конструкции за възможно най-кратко време.

Тепето Ърбан Даунхил

Победителите на Тепето Ърбан Даунхил

В най-оспорваната категория при мъжете Стивиан Гатев успя да премине най-бързо по трасето. Той спря хронометъра на 1:33.33 мин. След него на почетната стълбичка се наредиха Иван Колев и Росен Ковачев. Второто място на Иван Колев прибави още точки към актива му, с което той успя да спечели Градските Байк Серии за втори път в историята на турнира.

14-годишният Йордан Анчев успя да пребори конкуренцията в групата на юношите. Той успя да финишира за време 1:36.42 мин., което му донесе и 3-о място в общото класиране от всички участници. В своята възрастова група Анчев спечели турнира за 2017 г. с две първи и едно второ място.

Тепето Ърбан Даунхил

В категорията на мъжете над 30 години победител и в състезанието, и в Градските Байк Серии, стана Петко Димитров. Той премина по трасето за 1:46.14 мин. Основните му конкуренти Камен Недков и Милан Димов се наредиха съответно на второ и трето място.

И не на последно място, при дамите победител стана 13-годишната Изабела Янкова. Тя финишира за 2:07.25 мин. Младата състезателка взе участие в сериите за първи път, което и донесе и 3-о място в турнира. Сребърна медалистка стана Маргарита Христова, която  спечели сериите за 2017 г. На трето място се класира Биляна Беливакова.

Тепето Ърбан Даунхил

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.