Адреналин и силни емоции на “Тепето Ърбан Даунхил”

 
0

Сподели

0Shares
0 0

Зрелищната надпревара Тепето Ърбан Даунхил закри подобаващо сезона на Градските Байк Серии. Третият финален кръг събра най-добрите български колоездачи в Пловдив. Градът под Тепетата за първи път беше домакин на състезание от този тип. Участниците премериха сили по техничното трасе, което поднесе много адреналин и на състезатели, и на зрители.

Тепето Ърбан Даунхил

Вижте повече: „Тепето Ърбан Даунхил“ този уикенд в Пловдив

Трасето на Тепето Ърбан Даунхил беше с дължина под 1 километър. Там участниците трябваше да се справят с множество стълби, камъни, скокове и най-разнообразни специално изградени дървени конструкции за възможно най-кратко време.

Тепето Ърбан Даунхил

Победителите на Тепето Ърбан Даунхил

В най-оспорваната категория при мъжете Стивиан Гатев успя да премине най-бързо по трасето. Той спря хронометъра на 1:33.33 мин. След него на почетната стълбичка се наредиха Иван Колев и Росен Ковачев. Второто място на Иван Колев прибави още точки към актива му, с което той успя да спечели Градските Байк Серии за втори път в историята на турнира.

14-годишният Йордан Анчев успя да пребори конкуренцията в групата на юношите. Той успя да финишира за време 1:36.42 мин., което му донесе и 3-о място в общото класиране от всички участници. В своята възрастова група Анчев спечели турнира за 2017 г. с две първи и едно второ място.

Тепето Ърбан Даунхил

В категорията на мъжете над 30 години победител и в състезанието, и в Градските Байк Серии, стана Петко Димитров. Той премина по трасето за 1:46.14 мин. Основните му конкуренти Камен Недков и Милан Димов се наредиха съответно на второ и трето място.

И не на последно място, при дамите победител стана 13-годишната Изабела Янкова. Тя финишира за 2:07.25 мин. Младата състезателка взе участие в сериите за първи път, което и донесе и 3-о място в турнира. Сребърна медалистка стана Маргарита Христова, която  спечели сериите за 2017 г. На трето място се класира Биляна Беливакова.

Тепето Ърбан Даунхил

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.