Иван Шопов и Теодосий Спасов за природата на музиката

Или пък, ако предпочитате, за музиката на природата.

0
 

Сподели

Shares

Случайно или не, като основна тема в есенния ни брой за 2017 се открои нашето малко изследване за магичната връзка между музиката и природата. И още по-точно – между планината и музиката.

Защото идеалното високопланинско преживяване се случва, когато китарите и електро бийтовете се синхронизират с песните на Балкана и трептенето на звездите. Толкова е естествено, колкото е и трудно да бъде постигнато. Огледахме се за най-добрите примери от близо и далеч за идеалното съжителство на музиката и планината – открихме повече, отколкото очаквахме.

Иван Шопов и Теодосий Спасов пред обектива на Ивайло Петров.

Представяме ви и едни от най-важните хора, които ще откриете в броя ни за Есен 2017 – Иван Шопов и Теодосий Спасов. Заедно с тях се разходихме из витошките морени по залез и говорихме за Троян, Добруджа, проекта InFusion и албумите, които винаги ще свързват с конкретни местности и природни гледки.

Иван Шопов пред обектива на Ивайло Петров.

„Без природата бих бил… кух човек“, сподели Теодосий Спасов. „Когато си я усетил с душата, с живота си, тя те прави по-пълен, по-мащабен. Ако приемеш истински природата, прегърнеш я, израснеш с нея и я цениш, тя ще оказва благотворно влияние върху всичките ти човешки дела.“

Теодосий Спасов пред обектива на Ивайло Петров.

А Иван Шопов добави – „Израснал съм с гледките на Троян и на Балкана. От малък ме вдъхновяваха природната красота и всички нейни детайли – безброй пъти съм рисувал дърветата и пейзажите. Сигурен съм, че Балканът ми даде височината, която като контрастна линия съм въвел в живота и изкуството си. Знаейки гледката от върха и виждайки оттам равнината, можех да преценя колко високо се намирам.“

 

Брой Есен 2017.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.