Петър Иванов е новият Европейски шампион в дисцплината боулдър

0
 

Сподели

Shares

Поредният успех за Пепи Иванов и българското катерене е факт

Петър Иванов стана безапелационен шампион на Европейското първенство за младежи в дисциплината боулдър. За пореден път той се състезава в най-многобройната и оспорвана група – YouthA – 16-17, в която се надпреварваха 52 юноши. Пепи се класира за финал с втори резултат. Той единствен успя да премине и четирите боулдъра и не остави шанс на конкуренцията. След него се наредиха двама французи Лео Фаво и Натан Мартин. И двамата успяха да преминат по 3 боулдъра.

Постижението на Петър Иванов в чешкия град Слани дойде само седмица след като той завоюва бронзов медал в комбинацията на Световното първенство за юноши и девойки. Освен че се качи на почетната стълбичка, той донесе и първата олимпийска квота за България, за Младежките олимпийски игри през 2018 г.

Петър Иванов
Снимка: thecircuitclimbing.com

Вижте повече: Петър Иванов с квота за Младежката олимпиада през 2018

Състезанието беше последен кръг от Европейската купа по спортно катерене – боулдър за 2017 г. В крайното класиране за сезона, в коронната си дисциплина Пепи заема 2-ро място. В отделните кръгове той се нареди на 1-во, 2-ро, 3-о и 4-о място.

На Европейското първенство се състезаваха и още няколко българи. Стоян Петров се класира на 43-о място в същата възрастова група като Пепи. В другата група – YouthB – 14-15 Матей Мицев зае 16-о място, Петър Атанасов – 25-о, а Христо Урумов – 34-о. В групата Juniors – 18-19 Христо Алтънчев се нареди на 24-о място.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.