„Тепето Ърбан Даунхил“ този уикенд в Пловдив

0


Дата на събитието: 17.09.2017

Сподели

Shares

На 17-и септември колоездачната надпревара Тепето Ърбан Даунхул ще събере десетки колоездачи от България и Македония в Пловдив. Състезанието ще е трети финален кръг от Българските Градски Байк Серии за 2017.

Тепето Ърбан Даунхил

Градът под тепетата за първи път ще приеме кръг от екстремната вело надпревара. Условията за каране обаче там са отлични. Затова организаторите целят да направят Тепето Ърбан Даунхил ежегодна традиция.

Трасето на Тепето Ърбан Даунхил

Дължината на трасето е малко под 1 километър, но състезателите ще трябва да преминат през редица технични участъци. С множество стълби, камъни, скоростни пътеки, скокове и други специално изграден дървени конструкции ще трябва да се справят участниците. То стартира от паметника на Альоша и финишира при монумента на Васил Левски при бул. Руски.

Тепето Ърбан Даунхил

До този момент над 80 колоездачи са заявили желание за участие. Организаторите очакват обаче и последният кръг от Градските Байк Серии да надхвърли 100 състезатели, както се случи в предишните два кръга в Габрово и Плевен.

Надпреварата ще бъде разделена в няколко възарстови групи. Те ще бъдат съответно – юноши 15-17, мъже 18+, мъже 30+, жени и хардтейл.

Тепето Ърбан Даунхил

Всички жители и гости на града могат да станат част от Тепето Ърбан Даунхил и да дадат своята подкрепа на участниците свободно на място.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.