360° уикенд прогноза: 16-17 септември

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 16-17 септември

В събота сутринта ще е хладно и слънчево над почти цялата страна. Минималните температури ще бъдат около 14-17 градуса, а максималните около 30-32. В крайните източни части на страната и по крайбрежието ще е със значителна облачност през целия ден.

Вятърът в Западна България ще е от юг – 2-5 м/с, а в северната, източната и централната част на страната ще бъде от югоизток – 4-6 м/с. По южното Черноморие ще е от изток-североизток със скорост 4-8 м/с. В планините над 1500 м вятърът ще бъде от юг-югоизток със скорост около 4-6 м/с. В Пирин и Беласица ветровете ще са най-слаби и ще бъдат от югозапад (2-4 м/с).

Всички планини ще са подходящи за спорт, времето ще бъде слънчево, а валежи не се очакват. Вълнението на морето ще е 0.4-0.6 м/4 сек, а най-силно ще бъде по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 23-24 градуса.
В неделя ще остане слънчево, като само в крайните западни части на страната ще се заоблачава с по-значителна купеста облачност около и след обяд. Максималните температури ще се повишават още и ще достигат 35-36 градуса.

Вятърът при земята ще бъде от югозапад в Западна България и от югоизток в източната част на страната. Във височина вятърът ще е от юг-югозапад със скорост 3-5 м/с. В крайните западни и югозападни райони на страната вятърът около обяд ще се усилва от югозапад, а в Рила, Витоша, Пирин и Осогово ще достига до 7-9 м/с.

По крайбрежието ще има разкъсана облачност, която следобед ще намалява по количество. Вълнението ще е по-силно – 0.6-0.8 м/5 сек.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.