Над 100 деца и младежи взеха участие в „Деца на колела“

0
 

Сподели

Shares

„Деца на колела“ – традиционно велосъстезание за деца и младежи

Над 100 деца и младежи се събраха в Ловеч миналия уикенд, за да премерят сили в традиционното за града велосъстезание „Деца на колела“. Надпреварата се провежда за четвърта поредна година, а броят на участниците през 2017 е рекорден.

„Деца на колела“

Състезателите бяха на възраст между 3 и 18 години. Те бяха разпределени във всяка една от 7-те възрастови групи. За първи път състезанието беше разделено в два отделни дни, което предизвика още по-голям интерес.

През първия ден караха най-малките участници, които бяха разделени в три групи – 3-5, 6-7 и 8-9-годишните.

„Деца на колела“

През втория ден от надпреварата премериха сили по-големите състезатели. Възрастовите групи при тях бяха четири – 10-12, 13-14, 15-16 и 17-18-годишни участници. Конкуренцията беше голяма. Голяма част от младежите показаха много добри умения по трасето. То беше с дължина 1 километър и включваше разнообразни елементи – стръмни участъци, камъни, стълби, скокове, по които участниците да покажат какво могат.

„Деца на колела“

Най-добро време от всички участници успя да постигне националния ни шампион по спускане в категория юноши за 2017 – 14-годишният Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед. Той финишира с крайно време 1:23.51 мин. То му донесе челната позиция не само в неговата възрастова група, а и в цялото класиране.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.