AdventureKIDS – детски приключенски фестивал

0


Дата на събитието: 15.09.2017

Сподели

Shares

Защо приключенията са важни за децата?

Отговорът на този въпрос и много други ще можете да разберете, ако вие и вашите деца станете част от втория детски приключенски фестивал AdventureKIDS. Той ще се проведе от 15-и до 17-и септември в Музейко.

Какво ще бъде включено в програмата на AdventureKIDS?

Програмата ще постави акцент върху това защо е важно да бъдем откриватели и да приключенстваме още от ранна възраст. За целта организаторите са подготвили приключенски работилници, активности на открито и кино. Те ще покажат, че всички тези дейности са много вълнуващи и важни за развитието на децата.

AdventureKIDS

Скално катерене, спелеология, близка среща с интересни животни, демонстрации по екстремни спортове като гмуркане и парапланеризъм са част от предстоящите активности по време на приключенския фестивал. Всичко това ще се осъществи благодарение на някои от най-добрите български изследователи и специалисти в областта на екстремните спортове.

Друг важен момент, който е заложен в програмата, ще разкаже на децата за безопасността в планината. Планински спасители ще дадат полезни съвети как да се подготвим за преходи.

Приключенското кино ще отведе малчуганите по целия свят. 12 филма от 10 държави ще ги пренесат от Нова Зеландия до Доломитите, от Непалските Хималаи до щата Юта, от Антарктида до Алеутските острови в Тихия океан, от Монголия до остров Амбрим. Селекцията от филми е адресирана най-вече към тийнейджърите. Те ще им помогнат да развият необходимостта да откриват и приключенстват.

Повече информация за AdventureKIDS можете да намерите на фейсбук страницата на събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.