Уъркшоп на „Бороспорт“ ще ни учи как да се катерим безопасно

0


Дата на събитието: 16.09.2017

Сподели

Shares

Всички любители на катеренето ще се научат как да практикуват любимия си спорт безопасно

„Бороспорт“ подготвя активен катерачен уикенд за всички любители на този спорт. Няма значение дали сте начинаещ или напреднал, уроците на едни от най-опитните ни катерачи – Виктор Варошкин и Мартин Маровски ще ви научат как да се катерите и боравите с инвентара безопасно.

Уроци по безопасно катерене

Занятията ще се проведат в два дни – 16 и 17-и септември от 10 до 17 ч.  А мястото, на което ще се случи всичко това, са скалите на обект „Водохващането“.

Първият ден ще бъде посветен на начинаещите катерачи. Освен катерене, ще има и различни демонстрации, които ще им покажат как да боравят правилно с устройствата за осигуряване.

Уроци по безопасно катерене

През втория ден Виктор и Мартин ще покажат на по-напредналите в катеренето различни техники и по-сложни операции като спускане на пострадал самоизвличане по въже.

Създадохме това събитие, за да съчетаем полезното с приятното – каза Виктор Варошкин. – Напоследък зачестиха инцидентите в катеренето в зала и навън, а много от тях се случват заради недоброто познаване на инвентара. Затова ще наблегнем върху сигурността в нашия спорт. Искаме също така да покажем, че в Боровец има отлични условия за катерене за начинаещи и средно напреднали. Скалните обекти са с много маршрути, с достъпни категории и са само на 15-20 минути от курорта. Същевременно са в планината, с чист въздух и прекрасни гледки.

Уроци по безопасно катерене

Как да се запишете за участие?

Ако искате да се включите в мероприятието, можете да се запишете в Borovets Adventure Center. Таксата за участие е 10 лв. Ще трябва да доплатите и за застраховка – по 4 лв. на ден. Началото на занятията е в 10 ч. В 9:30 ч. всички участници трябва да са на сборния пункт –  Borovets Adventure Center, откъдето ще тръгнат към скалния обект.

Организаторите призовават да бъдете облечени подходящо, съобразено с планината и температурите в нея.  Ако имате инвентар, носете го със себе си. Бороспорт ще се погрижи за тези от вас, които не разполагат с нужната екипировка.

Вижте повече: Ще победи ли катеренето депресията?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.