Петър Иванов с квота за Младежката олимпиада през 2018

0
 

Сподели

Shares

България има медалист на Световното първенство по катерене за младежи и девойки

Последната дисциплина в календара на Световното първенство по катерене за младежи и девойки – комбинацията донесе бронзов медал на Петър Иванов и България. Поредното му почетно класиране на световен форум във възрастовата му група Youth – (16-17 г.) му гарантира и мечтаната за мнозина олимпийска квота за Младежките олимпийски игри през 2018 г. В края на надпреварата станаха ясни и останалите 12 младежи в тази група, които ще имат възможност да се състезават на най-големия спортен форум през 2018 г.

Петър Иванов с бронз в комбинацията
Снимка: AustriaClimbing

Пепи се класира за финала с 11-и резултат. По време и на трите състезания той направи стабилни класирания в първата шестица. Oбщият брой от 72 точки го изведе на почетната стълбичка. На първо и второ място се класираха французинът Сам Авезу и италианецът Филип Шенк.

Комбинацията – олимпийската дисциплина

Комбинацията включва и трите дисциплини от състезателното катерене – боулдър, трудност и скорост. Резултатът се формира като сбор от точките, събрани от класирането и в трите дисциплини. Програмата на Олимпийските игри ще се състои именно от комбинацията. Tова е добра предпоставка за още престижни класирания за България на големи световни форуми.

Вижте повече: Боулдър катерене – основни характеристики

Вижте повече:  Катерене на въже – основни характеристики

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.