Borovets Open Cup 2017 закрива летния сезон

0


Дата на събитието: 24.09.2017

Сподели

Shares

Borovets Open Cup 2017 – най-големият старт по планинско колоездене

На 24-ти септември Боровец ще закрие летния сезон с международното състезание по планинско колоездене – Borovets Open Cup 2017. Над 120 участници ще се наредят на стартовата линия, за да станат част от последната зрелищна надпревара за сезона.  Трасето ще е около  пистата „Червено знаме“, където всички любители на високия адреналин ще могат да видят технични изпълнения, поднесени с професионализъм. Състезанието е част от календара на Международния колоездачен съюз.

Borovets Open Cup 2017

Летен сезон 2017 – равносметка

Боровец и посетителите му изпращат лятото с много положителни емоции. Това се случи благодарение на изцяло подновеното трасе за маунтин байк, десетки пешеходни и катерачески маршрути и неизчерпаеми възможности за забавление, които непрекъснато се радваха на интерес от хора от цялата страна.

Курортът беше домакин и няколко състезания на високо ниво, които предизвикаха планински бегачи, колоездачи и биатлонисти да премерят сили в различните стартове.

Разнообразната лятна програма включи и фестивала „Магията на Рила планина“, който събра фолклорни състави от всички краища на България. А традиционният празник на любимата на мнозина планина беше честван чрез масово изкачване на първенеца й – връх Мусала (2925 м).

Borovets

С края на летния сезон спира и работата на лифтовете в курорта. Те ще преустановят дейност на 25-ти септември, а дейността им ще бъде подновена с началото на новия ски сезон.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.