Български отворен национален шампионат по парапланеризъм

0
 

Сподели

Shares

Едно от важните събития, свързани с парапланеризма у нас е Българският отворен национален шампионат. Той се проведе от 2-ри до 4-ти септември в Сопот.

Победителите в Българския отворен национален шампионат по парапланеризъм

Едва ли ще ви изненада, че победител е Ясен Савов. Той е парапланеристът, който през август успя да постави новият национален рекорд на България. Това се случи благодарение на 350-километровия му полет от с. Невша до Кавала.

Ясен Савов – национален рекордьор за най-дълъг прелет с парапланер.

Вижте повече: Ясен Савов и новият национален рекорд

Какво се случи в Сопот? Кои са били най-добрите парапланеристи там? Информацията получаваме от самия Ясен. Той ни разказа за най-важните моменти от шампионата:

От 2-ри до 4-ти септември се проведе Българският отворен национален шампионат по парапланеризъм. Мястото тази година беше Сопот. Форматът – леко алтернативен. Организацията и таксата за участие бяха минимални, за сметка на максимално летене. Времето не беше толкова добро, но достатъчно, за да летим четири от петте възможни дни. Два от тях бяха на Стара планина и два в Родопите. В крайна сметка, с три първи и едно трето място от четирите дни, аз спечелих състезанието. Оставих французина Стефан Пулан на второ място и българина Даниел Димов на трето. Летателната програма на Сопот продължава на пълни обороти, с фестивала Въздухария от днес до неделя. Следващият национален шампионат ще е през 2018 г. А кулминацията ще е Световната купа от 18-ти до 25-ти август 2018 г.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.