Въздухария започва!

Сопот ви зове!

0
 

Сподели

Shares

От днес следобед (8 септември) до неделя (10 септември) на Манастирска поляна над Сопот ще се случва четъвртото издание на фестивала Въздухария, посветен на въздушните спортове – парапланеризъм, делтапланеризъм, лека авиация, парашутизъм, бейз джъмп.

Акропилотът Ерик Варле.

Специални гости на фестивала ще бъдат:

– Носителят на рекорда по дълъг прелет с парапланер Ясен Савов, който вчера стана и шсмпион в Bulgaria Open по парапланеризъм
– световният атлет на Red Bull Весо Овчаров, единствен по рода си Infinity Tumbling пилот
– специалните гости от Франция Ерик Варле и Томас Виетен, които се занимават в по няколко дисциплини едновременно – акробатичен парапланеризъм, BASE jump ( със специален костюм), speed flying, sky diving.
Ще направят няколко демонстрации през стрите дни на фестивала
– конструкторът на самолети и пилот Александър Мариносян – лекция за самолетостроене и демонстрация по акро летене със самолет

Акропилотът Весо Овчаров.

На фестивала ще има и две музикални сцени, на които ще се изявят Миленита, Митко Таралежков, Zeyra, Ambient Folklore, DJ Dharba и други. Освен това ще има множество работилници за деца ли родители – за изработване на хартиени самолетчета, рисуване с къна и др. Всички ще могат да се включат и в традиционния карнавал във въздуха.

Ясен Савов – национален рекордьор за най-дълъг прелет с парапланер.

Достъпът до фестивала е свободен, тъй е ще се радвам да ви видим още в петък следобед или събота сутрин, когато можете да заснемете първите акробатични демонстрации във въздуха.

Музикантът Митко Таралежков.

Хвърлете поглед на пълната фестивална програма, разпелете криле и се отправете към фестивала на свободния дух в Сопот.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.