Дивото къмпингуване: разрешено!

Решението на ВАС стана ясно днес.

4
 

Сподели

Shares

Не помним друга година толкова често да сме чували думите „диво къмпингуване“. В разгара на лятото се разигра същинска война между държавните институции, къмпингуващите, представители на политически партии и различни неправителствени организации. И докато природозащитниците настояваха, че няма логика в забраната на дивото къмпингуване, министър Ангелкова далеч не беше толкова убедена в това.

Снимка: CampingRocks

На 7 септември обаче Върховният Административен Съд (ВАС) излезе с решение, че никъде в законодателството няма ограничение за разполагане на палатки и каравани извън къмпингите. Затова е недопустимо местни власти да забраняват действия, които не са забранени със закон. С други думи, дивото къмпингуване не е незаконно.

Решението на ВАС е окончателно, а ние можем единствено да се надяваме да доведе до повече спокойствие за нас и всички останали къмпингари.

Прочети още: Как да направим дивото къмпингуване безопасно?

Сподели

Shares

4 КОМЕНТАРИ

  1. Страхотно! Това е справедливо!Нека бъдат глобявани тези които замърсяват природата,и нарушават правилата,а на всички останали-честито! Благословени да сте! Благодаря за прекрасната новина.⛺

  2. Да добавим че дивото къмпингуван не включва паленето на огън, както повечето хора може да асоциират!

  3. Нека срането между дърветата започне сега!

  4. Сашо колко от хотелите и от плажа серът между дърветата.Ти си се притеснил хаха

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.