Предизвикателството Adventure Sky Run този уикенд

0


Дата на събитието: 09.09.2017

Сподели

Shares

Adventure Sky Run ще се проведе за втори път

Второто издание на най-високото планинско бягане на Балканите – Adventure Sky Run ще се проведе на 9-ти септември. Над сто атлети ще застанат на стартовата линия в Боровец и след това ще премерят сили по 54-километровото трасе.

Adventure Sky Run

Голяма надморска височина, 3609 м положителна денивелация и 10 върха ще тестват физическата и психическата издръжливост на участниците. Най-високата точка от трасето ще бъде първенецът на Балканите – Мусала (2925 м), а средната надморска височина – 2224 м. Тази година маршрутът ще е със 7 километра по-дълъг, а денивелацията с 800 м по-голяма.

Бегачите ще имат възможност да отдъхнат на пет подкрепителни пункта по трасето.

Началото на състезанието ще бъде поставено в 6 ч. в Боровец. След това участниците ще минат по Мусаленска пътека до Маркуджиците, хижа Мусала и връх Мусала. Следват върховете Малък Близнак, Голям Близнак, Овчарец, седловината Джанка и връх Налбант. Трасето продължава към хижа Рибни езера, Кобилино бранище и Страшното езеро. Финалът е на ЦПШ „Мальовица“.

Adventure Sky Run

Интересът към Adventure Sky Run е голям, тъй като надпреварата е изпитание и за най-добрите бегачи. За да преминеш успешно по трасето, ти трябват не само физическа подготовка, но и опит в планината, който несъмнено помага в непредвидени ситуации.

А какво ще се случи на Adventure Sky Run и кои ще са най-добрите бегачи по трудното трасе, предстои да разберем много скоро.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.