94-годишният катерач Марсел Реми с ново постижение

0
 

Сподели

Shares

Швейцарецът Марсел Реми изкачи маршрут с дължина 500 метра

500-метров маршрут по северозападната стена на Мироар дьо л‘Аржантин в Швейцария е новото постижение на 94-годишния Марсел Реми. Възрастта не попречи на Марсел да се изкачи успешно, а след това да се спусне в подножието с парапланер. За осъществяването на приключението докрай му помогна шампионът на Швейцария по парапланеризъм – Жереми Пеклар, с когото се пуснаха в тандем.

Марсел Реми е роден през далечната 1923 г. Той обаче все още катери активно и продължава да трупа постижения в актива си. През годините поддържа добро ниво на и катери маршрути по целия свят. Когато е на 92 успява да премине маршрут, който е оценен с категорията 5c. А няколко години по-рано постига и нещо, което е трудно дори и за младите катерачи – изкатерва маршрут в Швейцарските Алпи, който е дълъг цели 16 въжета.

Марсел Реми
Снимка: gripped.com

Вижте повече: Спортът, който винаги ще носим в сърцето си

Швейцарецът притежава всички рекорди за трудност в своята възрастова група.

Марсел има двама сина – Клод и Ив Реми. И двамата наследяват любовта към катеренето от баща си. Техните имена също се свързват с редица постижения в този спорт, което ги прави едни от най-значителните представители на европейското катерене.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.