Безплатна школа по орнитология и природозащита

0
 

Сподели

Shares

Въпреки малката си площ, България притежава истинско богатство от над 420 вида птици, установени до момента в рамките на нейните граници. Ако желаете да научите повече за тях и начините за опазването им, заповядайте на лекциите на Българската орнитологическа централа.
Лекциите се провеждат всяка сряда от 15:30 ч. в заседателната зала на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН (База-2, бившият Институт по зоология, обща сграда с Природонаучния музей, входът откъм Руската църква). Първата въвеждаща среща бе на 26.01.2011 г., а темите бяха избор на оптика за наблюдаване на птици, основния понятия в структурата на птиците, изпозвани при тяхното определяне и започване разглеждането на видовете птици от разредите Гмуркачоподобни, Гмурецоподобни, Буревестникоподобни, Пеликаноподобни. Предстоят още интересни теми на следващата лекция, която е на 02 февруари.
Лекциите са онагледени с помощта на съвременни аудио-визуални средства, ще бъдат организирани и екскурзии сред природата. Курсът се води от доц. д-р Борис Николов.

За контакти – Българската орнитоцентрала към Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН, тел.: 02/ 9880409, 988 51 15 / вътр. 631, е-mail: ring.bgs@gmail.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.