Четвъртото издание на Elevation999

0
 

Сподели

Shares

Този уикенд в Пампорово – Мечи чал за четвърта поредна година се проведе едно от най-трудните ендуро състезания – Elevation999. Надпреварата бе 4-и кръг от Българските Ендуро Серии и Държавен шампионат в дисциплината.

Elevation999

Вижте повече: Започва Elevation999 – едно от най-трудните ендуро състезания

Нов формат, по-голямо предизвикателство

Тази година изданието на Elevation999 беше с нов формат и се състоя в два дни, вместо в един, както през изминалите години. Това направи състезанието още по-трудно. Участниците трябваше да се справят с цели 8 специални отсечки с обща дължина около 30 км.

Elevation999

Победителите в отделните категории на Elevation999

Десетки български и чуждестранни състезатели застанаха на стартовата линия, готови да се изправят пред едно от най-трудните ендуро предизвикателства. Безспорният победител е ендуро шампионът на България за 2016 г. Иван Колев. Това е неговата четвърта поредна победа в сериите. Той успя да постигне време от 42 минути. Тази победа затвърждава водачеството му в ранглистата за 2017 г.

Elevation999

В другите категории конкуренцията беше голяма, а надпреварата оспорвана. При юношите с първо време успя да финишира Симеон Павлов. При мъжете над 30 години най-добро време даде Емил Кръстев. А при ветераните над 40 години Любомир Тодоров надделя над конкуренцията.

Elevation999 беше последното събитие за сезона във Велопарк Пампорово – Мечи чал. Паркът ще остане отворен до 17-и септември за всички, които искат да покарат там.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.